Aino & Miihkali – monitaiteelliset klubi-illat Karkkilassa

Karkkilassa saadaan heinäkuusta 2023 alkaen nauttia musiikin ja eri taiteenlajien kohtaamisista yllättävissä paikoissa. Monitaiteellisten klubi-iltojen sarjan järjestävät Aino Ruotanen ja Miihkali Jaatinen, joita kuullaan myös iltojen housebändinä.

Jokaiselle klubille Aino & Miihkali -duon vieraaksi saapuu kaksi vierailevaa taiteilijaa, musiikkivieras ja toisen taiteenalan artisti.

1.7. klo 20 Heikki Salo & valokuvataiteilija Karoliina Paappa, Kino Laika
29.7. klo 20 Risto & varjoteatteritaiteilija Elviira Davidow, Kino Laika
26.8.klo 20.30 Paleface & valotaiteilija Ville Saarikoski, Puutarha Sundström
23.9. klo 20 Jussu Pöyhönen & sirkusartisti Heikki Tolin, Uunisauna
21.10. klo 18 Anssi Nykänen & videotaiteilija Jussi Turunen, Pub Pikkupässi
2.12. klo 20 Mari Rantasila & kuvataiteilija Heli Kemiläinen, Kino Laika

Karkkilan kaupunki toimii tapahtumasarjan yhteistyökumppanina. Tukea tapahtumiin on saatu myös Musiikin edistämissäätiöltä. Klubi-iltojen lipunmyynti käynnistyy toukokuussa (www.ticketmaster.fi).

Aino & Miihkali -duoon kuuluvat kanteleensoittaja ja laulaja Aino Ruotanen sekä kitaran- ja banjonsoittaja Miihkali Jaatinen. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva duo on esiintynyt yhdessä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2017 lähtien. Ajatus klubisarjasta syntyi, kun he asettuivat vuonna 2020 Ikkalaan, Karkkilan naapuriin.

– Halusimme järjestää esityksiä paikallisesti, kestävällä, pitkälinjaisella konseptilla. Karkkilan ilmapiiri ja tekemisen meininki antoivat klubihaaveen toteuttamiselle hyvän maaperän. Meitä inspiroi monitaiteellisuus ja siitä kumpuavat synergiat. Klubilla pääsemme kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä ja työskentelemään mielenkiintoisten taiteilijoiden kanssa.

Karkkilan kaupungille yhteistyön tavoitteena on paitsi vahvistaa eri taiteenalojen saatavuutta ja tarjontaa Karkkilassa, myös lisätä Karkkilan tunnettuutta muualla.

– Klubi-illat tuovat hienon lisän Karkkilan tapahtumakenttään ja avaavat uusia mahdollisuuksia paikallisen kulttuuriyhteistyön kehittymiselle. Karkkila on monipuolinen kulttuurikaupunki. Viime vuosina myös kaupunkiorganisaatio on panostanut aiempaa enemmän luovien alojen toimintaedellytyksiin. On ilo olla mukana mahdollistamassa tätä monitaiteellista kokonaisuutta, kertoo kaupunginjohtaja Tuija Telén.

Kuva: Tomi Wahlroos


Karkkilan matkailuneuvonta

Karkkilan matkailuneuvonta – Visit Karkkila

Karkkilan linja-autoasema, Huhdintie 10-12, 03600 Karkkila.
Sähköposti: visitkarkkila@karkkila.fi
p. +358 44 467 5514

Avoinna arkipäivisin:

maanantai, torstai ja perjantai klo 10 – 17 (suljettu lounasajan klo 12-13)

tiistai ja keskiviikko 11 – 18 (suljettu lounasajan klo 12-13).

 

Visit Karkkila -kartta